PERBAHASAN LANGSUNG DARI PARLIMEN MALAYSIA

02 August 2008

Umno Kecewa

by Office Boy Tingkat4

Bila pelawaan Umno kepada PAS untuk membentuk satu kerajaan campuran di Selangor dan juga di Perak ditolak oleh PAS, Umno benar benar kecewa.Harapan mereka untuk membuli PAS untuk kesekiankalinya dapat dihidu oleh PAS.

Tajul Rosli bekas MB Perak yang amat ketara terhegeh hegehnya merayu PAS bergabung dengan UMNO demi memastikan kesinambunganya didalam kerajaan Perak. Ir. Mohd Nizar MB Perak dari Pakatan Rakyat ditawarkan jawatan MB jika PAS sudi bergabung.Apa la punya bodoh si Tajul Rosli ni.

Jawatan MB telah dimiliki oleh Ir.Mohd Nizar melalui persetujuan Pakatan Rakyat.Walau pun PAS hanya memiliki jumlahAdun yang minima, tetapi melalui persetujuan dan muafakat antara Pakatan Rakyat, jawatan MB diserahkan kepada PAS melalui perlantikan Ir. Mohd Nizar.Apa lojik yang digunapakai oleh Tajul Rosli untuk menawarkan jawatan MB yang sememangnya di miliki oleh PAS?Adakah Tajul Rosli mengunapakai lojik tempurung lutut?

Tajul Rosli dikhabarkan menangis meratap hiba bila diumumkan kekalahan UMNO di Perak pada PRU12 yang lepas.Beliau diberitakan mengurung diri berhari hari didalam rumahnya.Kekalahan UMNO di Perak tidak dapat diterima oleh lojik akal tempurung lutut Tajul Rosli.Perak adalah milik mutlak UMNO jika mengunakan lojik akal tempurung lutut.Tetapi lojik akal manusia dan ketentuan TUHAN mengatasi lojik tempurung lutut.

Apabila pelawaan Tajul Rosli kepada PAS ditolak secara terang terang, ada kemungkinan Tajul Rosli akan mengurungkan diri sekali lagi didalam rumahnya.Ini kerana Tajul Rosli amat mudah berasa malu apabila gagal didalam sesuatu pekerjaan atau tujuan.Tajul Rosli, dari satu segi masih mempunyai "kemaluan" yang amat dijaga secara teliti.Beliau amat muda berasa malu apabila beliau gagal menyakinkan orang ramai.Sifat memiliki "kemaluan" ini sebaliknya tidak ujud didalam diri Ketua Imam Hadhari Malaysia.

Ketua Imam Hadhari sebaliknya mempunyai sikap yang bertentangan dengan sikap Tajul Rosli.Sikap ini jika diambil pepatah orang dulu dulu adalah berbunyi ; "muka tembok yang ditampal dengan kulit babi".Biarlah apa pun orang kata atau bercakap tentang beribu kesalahan demi kesalahan yang berulangkali berlaku, namun sesiapa yang mempunyai "muka tembok yang ditampal kulit babi" tidak peduli semua itu.Selamba dan terus selamba adalah prinsip yang menjadi pegangan dan amalan.

Berbalik kepada kekecewaan UMNO apabila PAS menolak sebarang kerjasama, maka UMNO diibaratkan orang seperti "jantan sundal gila talak".Selepas tidak dapat memiliki PAS, maka PKR pula akan dikerjakan mereka kerana PAS sedang asyik masyuk dengan PKR.PKR dilihat sebagai dalang disebalik penolakan PAS terhadap UMNO.Mereka menafikan bahawa PAS menolak mereka kerana sikap mereka yang tamak haloba dan suka membuli.PKR melalui Anwar Ibrahim, diaibkan dengan berbagai cara demi memuaskan hati dan merosakan hubungan antara PAS/PKR.Bukanlah sesuatu yang mustahil Anwar akan ditangkap dan diaibkan sekali lagi demi meruntuhkan hubungan yang mempunyai kekuatan diantara PAS/PKR melalui Pakatan Rakyat yang juga di anggotai oleh DAP.

Episod demi episod yang jika dahulu kita seringkali lihat didalam filem hindustan era Rishi Kapoor, kini diputarkan kembali, cuma berlainan aktor.Aktor filem versi Malaysia ini hampir semuanya dilakunkan oleh pegawai pegawai tinggi kerajaan BN.Sudah tentunya filem ini diarah dan diolah skripnya oleh kepimpinan tinggi kerajaan BN

No comments: